• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Magyar

1062 Budapest, Délibáb utca 30.
+36305714757, +3612560308.
 

Fémmentes fogpótlások

Fémmentes fogpótlások

Fémmentes betétek (inlay), koronák, héjak

Az esztétikailag kiemelt területeken (front régió), valamint az egyre növekvő fémallergia következtében egyre inkább teret hódítanak a fémmentes fogpótlások. Betét a rágó fogakba kerül, ami a fogkorona sérült részét egészíti ki. Héjkészítésnél a metszőfogak külső, ajkak felőli felszínét preparáljuk, s erre az előkészített felszínre kerül a teljesen individualizált kerámia pótlás.
 
A korona a fog teljes külső részét pótolja. Ezen fémmentes pótlások készülhetnek teljes kerámiából égetett, CAD/CAM technológiával kialakított, illetve kompozit alapú, üvegszál erősítésű anyagokból.
 

Fémmentes hidak

Rövidebb foghiányokat, - egy, maximum két fog - lehetséges csak porcelánból ill. üvegszál erősítésű hibrid-műanyagból készült híddal pótolni. Ez készülhet a fogtechnikai laborban, préstechnológiával, vagy a fogorvosi rendelőben CADCAM eljárással. Nagyobb kiterjedésű, vagy hosszabb foghiányt áthidaló pótlások esetén erős vázra égetett porcelán leplezés biztosítja hogy megfeleljen a fogmű tartósság és az esztétika kettős követelményének.
 
Cirkónium-dioxid valamint alumínium-dioxod vázakat is készítünk CAD/CAM technológiával. Ezen vázak kitűnő anyagtulajdonsággal, biokompatibilitással bírnak, valamint fehér, illetve fogszínű árnyalatuknak köszönhetően még élethűbb, esztétikailag magasabb szintű kerámia leplezést érhetünk el.

 

Kíváncsiak vagyunk a véleményére

Elérhetőség

Címünk:  1062 Budapest, Délibáb utca 30.
Rendelési idő:  Hétfő– Péntek 8 – 20
Telefonszámaink:
+3612560308
+36305714757
E-mail címünk:  fogaszat "kukac" hs-dental.hu